De multe ori din lipsa de timp, oboseala acumulta sau lipsa rabdarii necesare, ne putem confrunta cu probleme atunci cand nu gasim sau nu avem la indemana obiectele personale necesare.

O mai buna organizare a tuturor lucrurilor in casa reprezinta o provocare pentru multi dintre noi. Organizarea este foarte importanta deoarece ofera starea de confort, relaxare si liniste in viata fiecarei persoane. Te va ajuta in a beneficia de mai mult timp liber si in a reduce nivelul de stres.

Un lucru fundamental in organizarea casei este acela ca trebuie sa gasesti un loc pentru fiecare obiect, iar al doilea ca toti membrii familiei, chiar si cei mai tineri, trebuie sa primeasca o sarcina fiecare, impreuna reusind sa creati un sistem de organizare adecvat necesitatilor voastre.

Iti prezentam cateva idei care iti pot fi de ajutor pentru o mai buna organizare a casei tale.

Idei de organizare pentru living

Specialistii in design anterior au stabilit numeroase reguli de amenajare, de care poti tine cont in special cand trebuie sa organizezi un living de mici dimensiuni.

Astfel, daca iti face placere sa colectionezi suveniruri sau bibelouri, vei avea nevoie de un spatiu in care poti sa le expui. In acest caz, poti inlocui o biblioteca greoaie, care ocupa mult loc, cu niste etajere si polite.

Pe langa canapea si fotolii, poti incorpora niste taburete cu spatii de depozitare, ca sa tii paturile sau revistele in ordine. Vizual, livingul va parea mai aerisit si mai organizat daca este mai bine luminat.

Amplaseaza o oglinda pe peretele din fata ferestrei pentru a reflecta cat mai multa lumina naturala si vei crea, in acelasi timp, si un binevenit efect de marire a spatiului.

Idei de organizare pentru dormitor

Pentru a avea un dormitor organizat, vei avea nevoie, in primul rand, de un dulap de haine. Pe rafturile lui iti poti aseza, in ordine, toate hainele sau accesoriile pe care sa le porti in functie de ocazie.

Daca ai prea multe haine si dulapul sau dressingul nu sunt suficiente, poti opta pentru achizitionarea unui suport de umerase cu polita. Pe acesta poti organiza tinutele sau posetele pe care le vei purta in zilele urmatoare.

Tot in dormitor iti poti organiza si pernele, pledurile sau revistele, pastrandu-le intr-un cos impletit, din ratan. In acest fel, vei tine patul in ordine si nu vei mai petrece atat de mult timp aranjandu-l.

Idei de organizare pentru baie

Chiar daca simti ca in baie nu e nimic de organizat, deoarece iti tii obiectele de care ai nevoie pe chiuveta sau in jurul cazii de baie.

Fie ca alegi sa montezi cuiere pe partea superioara a usii de la baie sau optezi pentru un organizator textil, acest loc merita sa fie folosit din plin.

Daca pe cuier poti tine haine sau prosoape, intr-un organizator cu multe compartimente poti depozita produsele cosmetice pe care le folosesti zilnic.

Acorda atentie spatiului din sertare si cumpara cosulete din plastic, care iti vor fi de folos pentru a sorta lucrurile pe categorii si pentru a mentine mai usor ordinea. Foloseste etajere de colt cu doua, trei sau chiar mai multe rafturi ca sa profiti de spatiul disponibil pe verticala.

Idei de organizare pentru bucatarie

Pentru ca bucataria este una dintre cele mai folosite incaperi din casa, trebuie sa pastrezi un spatiu organizat, inainte de a te apuca de pregatirea mesei. Astfel, ai putea pastra produsele de curatenie in suporturi speciale pentru usile dulapurilor, ca sa nu ocupi loc in sertare.

Pe peretele din spatele chiuvetei ai putea monta un panou perforat pe care sa agati, cu carlige, ustensilele de bucatarie, prosoape sau lavete. Foloseste un carucior de bucatarie ca sa castigi o suprafata suplimentara de lucru si un spatiu de depozitare foarte util.

Idei de organizare pentru birou

O buna organizare trebuie sa existe intodeauna si in locul unde studiezi sau lucrezi. Suprafata de lucru, indiferent de masa sau mobilierul auxiliar, care completeaza spatiul e unul din factorii cheie in a obtine rezultatele dorite.

Dezordinea de pe spatiul de lucru iti poate distrage atentia, favorizeaza pierderea timpului in zadar, si va reduce semnificativ productivitatea. Pentru a evita toate aceste aspecte, achizitioneaza diverse obiecte de birotica, si aici ne referim la bibliorafturi, dosare, mape, serviete, clipboarduri sau cutii de arhivare si accesorii.

Organizarea locuintei tale nu inseamna doar eliberarea spatiului sau ordonarea obiectelor, ci si gasirea unui echilibru si evitarea consumului de energie.

Incearca sa fii mai organizat si asa vei avea o viata mai linistita si fericita. Tine cont de trucurile noastre pentru o mai buna organizare a casei tale, transformand-o intr-una practica si confortabila.

{{clean2}}