Selectarea pieselor de mobilier pentru spatiul de zi poate reprezenta uneori o provocare, in special atunci cand trebuie sa decizi intre o masa sau o masuta de cafea.

In care dintre aceste situatii functioneaza mai bine una sau alta? Ce functionalitati ofera fiecare in parte?

Masa sau masuta de cafea – care este solutia?

Desi pe piata exista nenumarate modele de mese si masute care pot fi folosite pentru amenajarea diferitelor spatii, unele modele pot deveni problematic in incaperi sau suprafete reduse.

Optiunile de mese sunt diverse, avand in vedere ca acestea sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni si stiluri interesante. In acest fel, se pot adapta oricarui tip de interior, oferind nu doar un design atragator, ci si o utilizare practica.

De exemplu, daca alegi mese de lemn pentru zona de dining, ai posibilitatea de a achizitiona si scaune care se potrivesc cu stilul mesei, creand astfel un ansamblu armonios.

Aceasta reprezinta o solutie clasica, eficienta in majoritatea sufrageriilor sau camerelor de zi.

Este esential sa iei in considerare faptul ca, chiar si cele mai compacte mese ocupa spatiu considerabil si pot deveni improprii in situatii cand gazduiesti un numar mare de invitati.

Aceasta situatie este vizibila mai ales in apartamentele mici, unde nu este posibila separarea zonei de dining de cea de relaxare.

Totusi, exista variante de mese pliabile sau extensibile, ideale atat pentru utilizare de zi cu zi, cat si pentru situatii cand primim oaspeti si avem nevoie de un blat de masa mai mare.

De ce sa optam pentru o masuta de cafea – avantajele lor evidente

Unele modele de masute de cafea ofera functionalitati prin intermediul unor mecanisme suplimentare, manuale sau automate, care permit ridicarea blaturilor mesei si adaugarea de scaune, transformand masuta intr-o masa completa.

Mai mult, anumite masute pot fi pliate, ceea ce le sporeste functionalitatea. Astfel, acest tip de mobilier se dovedeste practic in incaperile in care nu exista spatiu suficient pentru o masa traditionala.

Poate functiona ca o masuta de cafea in fiecare zi, perfecta pentru intalniri relaxate, iar in timpul meselor in familie se transforma usor intr-o masa.

In mod tipic, mesele din sticla sunt mai mici atat ca latime, cat si ca lungime, chiar si in varianta extinsa. Acest lucru limiteaza posibilitatea de a aseza pe ele obiecte mai voluminoase, cum ar fi vesela de bucatarie.

Prin urmare, mesele din lemn par a fi cea mai buna alegere, oferind in plus si un aspect cald si primitos spatiului, datorita materialului natural.

Consideratii aditionale despre alegerea meselor si masutelor

Cand alegi o masa sau o masuta pentru casa ta, este important sa te gandesti si la modul in care acestea se vor incadra in restul designului interior. Ambele piese de mobilier pot aduce o nota de stil si eleganta, dar trebuie sa fie si functionale.

Utilizari multiple pentru mese si masute

O masa sau o masuta de cafea nu trebuie sa fie folosite doar pentru mese sau pentru a bea cafeaua. Acestea pot fi folosite si ca locuri de depozitare temporara, ca spatii de lucru sau chiar ca elemente decorative. Totul depinde de necesitatile si preferintele tale.

Mese si masute pentru toate stilurile de design

Indiferent de stilul de design interior pe care il preferi, exista o varietate de mese si masute care sa se potriveasca perfect.

De la stilul rustic, la cel modern sau minimalist, exista cu siguranta o optiune care sa se potriveasca cu gusturile tale.