Uleiurile esentiale au beneficii multiple si sunt de real ajutor in numeroase patologii, fiind un sprijin pentru sanatatea noastra.


In plus, uleiurile esentiale au pret foarte mic, fiind accesibile tuturor, ceea ce inseamna ca multi bolnavi le pot achizitiona si utiliza in tratarea eficienta a maladiilor care ne ameninta existenta. Uleiurile esentiale sunt folosite pentru ten, pentru par, pentru tratarea afectiunilor respiratorii, pentru problemele pielii sau pentru intarirea imunitatii.

Pentru afectiunile pielii, sunt eficiente uleiul de lavanda si uleiul de tea tree, care combat acneea, punctele negre, arsurile, iritatiile, intepaturile de insecte, arsurile solare. Pentru afectiunile sistemului respirator, uleiurile esentiale sunt o reala binecuvantare, tratand boli suparatoare, care cedeaza greu la tratamentul indicat de medicina clasica.

Sinuzitele, rinita, gripa, tusea, racelile, durerile de urechi, amigdalita si bronsita raspund foarte bine la terapia cu uleiuri esentiale. Inhalatiile cu ulei de menta, ulei de eucalipt si ulei de lavanda sunt de mare ajutor in caz de sinuzita, rinita sau gripa, asigurand desfundarea rapida a nasului si indepartarea secretiilor.

In plus, prezinta avantajul ca sunt naturale si nu distrug mucoasa nazala, asa cum se intampla daca apelati la sprayurile si picaturile achizitionate de la farmacie. Dupa ce puneti cateva picaturi de ulei de eucalipt sau de menta in apa fierbinte, puteti inhala si veti simti imediat cum puteti respira usor.

Uleiul de lavanda are un miros placut si va poate improspata aerul din casa, aducandu-va natura alaturi. In plus, lavanda va ajuta sa va relaxati si induce o stare de calm si de echilibru psihic, tratand cu succes insomnia si anxietatea.

Gingivita si respiratia urat mirositoare se pot trata prin clatirea gurii cu un amestec de apa si ulei esential de tea tree, ceea ce va duce la inlaturarea mirosului neplacut. Uleiurile esentiale au inceput sa fie popularizate prin emisiuni precum Doctor H si sunt comercializate de firme specializate, Fares si multe altele, la preturi convenabile.