Karma reprezinta legea cauzei si efectului – o lege a cosmosului ce nu poate fi negata. Actiunile tale iti creeaza viitorul. Motivul pentru care soarta ta nu este hotarata este pentru ca ai libertatea de a alege. Prin urmare, viitorul nu poate fi scris. Nu ar mai fi corect. Viata iti ofera posibilitatea de a alege. Aceasta este una dintre ele. – Copacul Intelepciunii

Karma este un concept oarecum abstract pentru majoritatea dintre noi. Exista o multime de informatii ce ne produc confuzie in ceea ce priveste acest subiect non-religios – informatii nenecesare. Asa ca, am considerat ca v-ar fi de ajutor daca am pune cateva piese impreuna pentru a putea stabili conceptul de karma.

Pentru a face asta, este nevoie de un mic exemplu.
Sa spunem ca am fi dispusi sa ajutam lumea din jur, in orice mod consideram ca este potrivit – sa punem monede in aparatele cu parcare expirata, sa tinem usa deschisa pentru toata lumea, sa oferim cativa banuti unei persoane a strazii, sa-i cumparam cuiva cafea sau ceai, etc., etc.

Acum apar doua intrebari: Care este posibilitatea ca persoana pe care voi ati ajutat-o sa va intoarca favoarea sau sa transmita mai departe? Care este posibilitatea ca aceasta actiune sa fi creat o sursa pozitiva de energie?

Acesta este un exemplu de baza al karmei zilnice. Binenteles, exista si karma negativa. Gandhi explica conceptul printr-o fraza simpla, dar profunda:

„Un om este doar un produs al gandurilor sale. Ceea ce gandeste, asta va deveni.”

Acum ca am stabilit o comprehensiune de baza al aspectului de karma, haideti sa ne uitam la urmatoarele 12 legi karmice si modul in care va pot schimba viata.

1. Legea Suprema: „Asa cum ti-ati asternut, asa vei dormi.”
Explicatia simpla a Legii Supreme este: gandurile si actiunile noastre au consecinte – bune sau rele. Daca ne dorim doar pace, iubire, armonie, prosperitate, etc. trebuie sa fim dispusi sa actionam corespunzator.

Aceasta mai este cunoscuta si ca Legea Cauzei si Efectului. Totodata, energia (gandurile, actiunile) pe care o investim in lume are consecinte, imediate sau ulterioare.

2. Legea Creatiei: „Ceea ce ne dorim apare in urma participarii.”
Viata pe care o putem vedea in jur a fost creata prin intentiile oamenilor. Din moment ce suntem una cu Universul, intentiile noastre determina evolutia creatiei. Asa cum tot ceea ce ne inconjoara devine parte din noi, este responsabilitatea noastra sa asiguram ca acest mediu este prosper pentru dorintele noastre.

3. Legea Modestiei: „Refuzul de a accepta ceea ce exista nu-l va opri din a fi exact acel lucru.”
Acceptarea este o virtute aproape universala in majoritatea sistemelor de credinta. Mai exact, trebuie sa acceptam circumstantele prezente pentru a le putea schimba.

Daca ne axam asupra negativului in locul efectuarii unor schimbari ce se refera la negativ, suntem sortiti la un rezultat aproape nul.

4. Legea Cresterii: „Propria noastra crestere se afla mai presus de circumstante.”
Singurul lucru pe care il putem controla suntem noi insine. Actiunile ulterioare (sau inactiuni) motivate vor aduce fie circumstante negative, fie pozitive in vietile noastre.

Schimbarile reale apar in momentul in care facem anagajamentul de a schimba ceea ce avem in suflet.

5. Legea Responsabilitatii: „Vietile noastre depind de actiunile noastre, nimic mai mult.”
Atunci cand exista turbulente in viata cuiva, cel mai probabil, exista si turbulente interne. Daca ne dorim sa ne schimbam vietile, trebuie sa schimbam modelul de gandire si mediul exterior.

6. Legea Conexiunii: „Tot ce apartine Universului este conectat, atat la scara larga cat si mai mica.”
Trecutul nostru, prezentul si viitorul sunt conectate intre ele. Prin urmare, trebuie sa depunem un efort pentru a schimba aceste legaturi daca ne dorim ceva diferit.

Niciun pas – primul, cel de mijloc sau ultimul – nu este mai important decat altul in indeplinirea unei sarcini. Toti sunt necesari.

7. Legea Concentrarii: „O persoana nu isi poate atribui atentia la mai mult de o sarcina.”
In ceea ce priveste dezvoltarea spirituala, nu putem avea ganduri negative sau sa participam la activitati negative si sa ne asteptam sa crestem din punct de vedere spiritual. Trebuie sa ne concentram atentia pentru a duce la bun sfarsit orice sarcina dorita.

8. Legea Ospitalitatii si a Daruirii: „Demonstratia de altruism arata intentiile adevarate.”
Mai simplu spus: credintele noastre trebuie sa se reflecte prin actiuni. Altruismul este o virtute numai daca imbunatatim o situatie, alta decat a noastra proprie. Fara o natura altruista, adevarata dezvoltare spirituala ar fi aproape imposibila.

9. Legea Schimbarii: „Istoria se repeta daca nu este modificata.”
Angajamentele facute constient pentru a duce la schimbari este singura metoda pentru influentarea trecutului. Istoria va continua pe o cale neconstructiva pana cand energiile pozitive ii arata un drum nou.

10. Legea Momentului si Locului Actual: „ Prezentul este tot ce avem.”
Privirea in trecut sau in viitor cu regret va rapi fara vreun motiv darul prezentului. Gandurile stravechi sau modelele de comportament dezmint sansa prezentului de a ne ajuta sa ne dezvoltam.

11. Legea Rabdarii si a Premiului: „Nimic de valoare nu este creat fara o gandire rabdatoare.”
Truda nu poate fi amagita doar printr-o gandire pozitiva. Premiile noastre sunt dobandite doar prin rabdare si persistenta, nimic mai mult.

Premiile nu sunt rezultatul final. Bucuria adevarata, de lunga durata, apare din gandirea ca faci ceea ce este necesar si cu o anticipare corecta a premiului bine meritat.

12. Legea Semnificatiei si a Inspiratiei: „Cea mai buna recompensa este cea care contribuie la Tot.”
Rezultatul final are o valoare neinsemnata daca nu lasa deloc o urmare, oricat de mica.

Energiile si intentiile sunt componente vitale, care determina semnificatia rezultatului final. In mod ideal, iubirea si pasiunea alcatuiesc motivele pentru care cineva alege sa lase o impresie finala, Generala.

5 thoughts on “12 legi karmice si felul in care va vor schimba viata

  1. Am citit cu mare interes acest articol si am descoperit multe sfaturi utile despre ce echipament sa alegi pentru o excursie in munti. Este esential sa fii bine pregatit si sa detii echipament adecvat pentru a face fata conditiilor montane. Multumesc pentru informatii!

  2. Articolul prezinta informatii interesante despre cum sa iti alegi echipamentul potrivit pentru drumetiile montane. Este foarte important sa ai echipament de calitate pentru a te bucura de experienta in siguranta si confort. Recomand cu caldura acest articol tuturor pasionatilor de drumetii.

  3. Este impresionant sa vad cat de importanta este securitatea cibernetica in ziua de azi si cum afecteaza tot mai multe aspecte ale vietii noastre digitale. Recomand acest articol tuturor celor interesati de acest domeniu.

  4. Ma bucur ca am dat peste acest articol, deoarece ma intereseaza foarte mult subiectul securitatii cibernetice. Autorul a abordat subiectul intr-un mod clar si accesibil, facandu-l usor de inteles pentru oricine.

  5. Articolul este foarte informativ si mi-a oferit multe detalii interesante despre tehnologiile de securitate cibernetica. Am aflat lucruri noi despre cum functioneaza atacurile cibernetice si cum putem sa ne protejam impotriva lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *