Decorul minimalist tinde adesea sa fie considerat ca fiind un spatiu semi-mobilat. Un dormitor minimalist este caracterizat de o paleta de culori discrete si de o simplitate dezgolita.

In timp ce camerele pline de mobila sau comode din lemn au o multime de optiuni pentru a distrage vizual de la plictiseala, a avea mai putine lucruri inseamna ca totul in camera ar trebui sa fie frumos si practic.

Cu toate acestea, desi reducerea elementelor este o caracteristica importanta, minimalismul nu se limiteaza doar la aceasta.

Considerentele estetice privind formele, culoarea sau orientarea mobilierului catre solutii cu adevarat eficiente au multe de spus in aceasta privinta.

Te gandesti sa iti amenajezi camera cu o estetica minimalista? Iata cateva sfaturi pentru a profita la maximum de aceasta tendinta decorativa care a devenit o tendinta generalizata.

O paleta limitata

Decorul minimalist poate merge dincolo de paleta neutra clasica de negru, alb si gri. Secretul este sa pastrezi o paleta simpla si sa nu folosesti culori stralucitoare, pasteluri sau alte combinatii complexe de culori.

Cele mai bune culori neutre sunt cele neutre pentru un look minimalist, alaturi de nuante inchise, alb sau tonuri medii. Aspectul discret al acestor culori mentine atmosfera si seninatatea unui dormitor.

Daca doresti sa aduci accente de culoare, este bine sa te limitezi la aceeasi paleta cromatica precum cea folosita pentru mobilier.

De exemplu, daca ai folosit bej, crem sau gri pal pentru mobilier, joaca-te cu nuante de verde, maro inchis si caramiziu pentru accesorii, ca sa pastrezi aceeasi nota a culorilor de pamant.

Draperiile, in schimb, pot crea o adevarata oaza de culoare si pot schimba total atmosfera din dormitor.

Pentru aerul rafinat de care ai nevoie, alege unele inalte, care sa ajunga pana la pamant si care sa izoleze fonic incaperea.

Poti opta si aici pentru nuante pamantii sau chiar albastru antracit sau wenge, daca doresti un contrast puternic.

Pat simplificat

Cand vine vorba de mobilarea dormitorului tau minimalist, opteaza pentru un pat cu platforma eleganta, mai degraba decat pentru un pat cu baldachin.

Citeste continuarea aici: Te gandesti sa iti amenajezi camera cu o estetica minimalista?