Atunci cand te decizi cum va arata dormitorul celor mai mici membri ai familiei, nu va trebui sa te gandesti doar la mobilierul si la schema de culori care il va decora, ci va trebui sa tii cont si de o premisa, si anume ca aceasta camera trebuie sa creasca odata cu ei.

Decorarea unei camere pentru copii trebuie sa raspunda unor scopuri multiple, de exemplu, un spatiu pentru magie si joaca in functie de varsta copiilor.

Cu toate acestea, nu poti lasa deoparte unul dintre cele mai importante aspecte, si anume asigurarea unui spatiu sigur si confortabil.

Pe langa faptul ca devine locul lor obisnuit de joaca, dormitorul lor ar trebui sa ii ajute sa se odihneasca si sa se relaxeze, iar pe masura ce cresc, ar trebui sa ii incurajeze sa studieze si sa se concentreze.

Dar cum se poate realiza acest lucru? In continuare, iti vom oferi cateva sfaturi practice despre cum sa alegi mobilierul pentru dormitorul copiilor.

Cu urmatoarele recomandari, vei invata cum sa amenajezi corect camera si vei reusi sa aranjezi corect mobilierul.

Tine cont de varsta copilului

Atunci cand faci alegerea pentru pat, birou sau dulapul din camera copilului, trebuie sa ai in vedere nevoile sale de moment, dar si faptul ca el e in continua crestere.

Cu siguranta, patul cu protectie speciala, pe care il foloseste cand e bebelus, va trebui inlocuit dupa un an sau doi de folosinta.

De asemenea, va trebui sa tii cont ca salteaua si cadrul vor trebui si ele schimbate o data la 5-6 ani.

Orienteaza-te dupa inaltimea si greutatea din momentul in care achizitionezi obiectele de mobilier, dar avand in vedere si evolutia sa imediat urmatoare.

In plus, toate piesele trebuie sa fie confectionate special pentru cei mici, adica antialergice, rezistente la sarituri dar si cu un sistem bun de ventilatie.

Amenajeaza ergonomic spatiul

Pe langa obiectele de mobilier strict necesare din camera celui mic, un aspect important este organizarea ergonomica a spatiului.

De exemplu, cand vorbim de un bebelus, e important ca masa de infasat si patutul pruncului sa fie asezate in apropiere unul de celalalt pentru a permite accesul facil de la o piesa de mobilier la alta.

La fel, fotoliul pentru alaptat, daca exista in camera, trebuie amplasat si el in imediata apropiere a patutului celui mic, pentru a usura activitatea mamei.

Odata ce micutul creste, e important sa aiba un loc sa se poata juca in voie, de exemplu, in mijlocul camerei. De aceea, nu ar fi rau sa amplasezi biblioteca sau sifonierul aproape de pereti, astfel incat puiul sa aiba libertate de miscare.

Creeaza spatii distincte pentru fiecare activitate

Odata cu cresterea, copiii trebuie sa beneficieze de spatii distincte pentru joaca, odihna si activitatile scolare.

In acest fel, ei se vor obisnui cu ideea de a acorda fiecarei activitati timpul si energia de care este nevoie.

Citeste continuarea aici: Sfaturi de care sa tii cont atunci cand amenajezi camera copilului.