Cetona ar putea supraalimenta sistemul precum niciun alt combustibil.

Startup-ul HVMN din San Francisco a lansat o bautura facuta din esteri cetonici puri, despre care se presupune ca ar ajuta oamenii sa dobandeasca abilitati ce le vor imbunatati performantele.

Compania a facut un parteneriat cu Universitatea Oxford pentru a promova prin intermediul atletilor de elita cercetarile stiintifice in valoare de $60 milioane.

Eticheta nutritionala de pe sticla micuta in care se afla acest lichid incolor si indoor sfideaza explicatia traditionala. Contine 120 de calorii – valoare relativ echivalenta unei bucati mari de paine – dar nu contine grasimi, proteine sau carbohidrati.

In schimb, aceste calorii provin de la cetona, un ingredient pe care Geoff Woo, cofondatorul si directorul unui startup din San Francisco recunoscut sub numele de HVMN (pronuntat human), a carui activitate de baza se axeaza pe performantele umane, prefera sa il numeasca al patrulea micronutrient.

„Nu este o grasime, nu este o proteina, nu este un carbohidrat, dar corpul o transforma in combustibil,” a spus Woo pentru Business Insider.

Stiind aceste informatii, Woo a lansat primul produs cu cetona al companiei, o sticla cu 65 ml de esteri cetonici denumita Ketone. Bautura, acum disponibila pentru pre-comanda la $33 sticla, promite imbunatatirea abilitatilor atletice, marirea nivelului de energie si cresterea puterii de concentrare.

Pentru a crea produsul, HVMN si-a promovat ideea pentru mai mult de un deceniu si a putut investi $60 milioane in cercetari stiintifice prin intermediul unui parteneriat exclusiv cu Universitatea Oxford.

Ketone ar putea imbunatati performantele „precum nici un alt produs pe care l-am vazut pana acum”
Majoritatea alimentelor pe care le consumam contin carbohidrati. Carbohidratii din fructe provin din zaharurile obtinute pe cale naturala; cei din cartofi, legume si paste se produc prin amidon. In final, se descompun in zahar sau glucoza pentru energie.

Cand nu mai primeste carbohidrati, corpul transforma grasimea in combustibil.

In timpul procesului de epuizare a rezervelor de grasime, sistemul va emana anumite molecule numite cetone. O dieta bogata in grasimi si slaba in carbohidrati (cunoscuta si ca dieta cetonica) este o cale mai scurta catre acelasi obiectiv.

In loc sa se infometeze, o persoana care alege dieta cetonica pacaleste corpul sa creada ca flamanzeste, deoarece ii opreste alimentarea cu carbohidrati, principala sursa de combustibil.

Citeste continuarea articolului aici: Oamenii de stiinta cred ca au descoperit un al patrulea tip de combustibil pentru oameni – cetona