Camera de zi este locul unde ne petrecem aproape toata ziua. Este centrul unde interactionam cu membrii familiei dar si cu oaspetii. Este bijuteria coroanei si de aceea trebuie prezentata ca atare.

In majoritatea caselor, livingul este camera cea mai mare si careia i se da cea mai mare valoare datorita tuturor activitatilor desfasurate aici, importanta pe care o are pentru toti membrii familiei si pentru impactul pe care il are atunci cand intampinam musafirii sau prietenii nostri in vizita.

Pentru a crea o atmosfera impresionanta si un decor atractiv in acest spatiu dedicat socializarii si relaxarii, trebuie sa manevram cu foarte mare atentie detaliile estetice, imbinand mobilierul cu obiectele decorative, si sa avem in vedere nevoile si preferintele celorlalti membri ai familiei.

Pentru a decora livingul intr-un mod confortabil si primitor iti recomandam sa ai in vedere urmatoarele lucruri

Stabileste functionalitatea camerei

De regula, sufrageria serveste ca spatiu dedicat mai multor activitati diferite. Pentru a te decide asupra finisajelor si decorului, stabileste o schema generala care te va ajuta sa creezi o amenajare echilibrata.

Vrei sa integrezi in living si un loc pentru servit masa ori un birou de studiu? Ti-ar prinde bine un spatiu extins pentru depozitare, o zona de joaca pentru copiii sau o biblioteca? Ia in considerare nevoile fiecaruia dintre cei care locuiesc in casa si organizeaza camera de zi astfel incat sa faca fata tuturor provocarilor.

Alege mobilierul in functie de dimensiunea livingului

Intr-un spatiu modern si confortabil este ideal mobilierul excentric, cu forme futuriste. O canapea sau fotoliu reprezinta piesele de rezistenta ale decorului si totodata, cheia confortului tau. Tine cont ca o canapea extensibila nu trebuie sa acopere mai mult de 30% din intreaga suprafata a camerei. De asemenea, sezutul trebuie sa fie inalt pentru a nu te cufunda pe canapea ca intr-un hamac.

Citeste continuarea aici: Livingul perfect si farmecul acestuia