Dupa ce a fost uitat si neglijat timp de mai multi ani, aspiratorul vertical revine in forta, este din nou popular. Dotate cu o baterie generoasa, longevive, aspiratoarele verticale sunt practice, ideale pentru un apartament.

In cele ce urmeaza iti vom spune de ce ar trebui sa alegi si tu unul din numeroasele modele de aspiratoare verticale existente pe piata.

Ergonomie si manevrabiltate

Lejer si usor de manevrat, aspiratorul vertical ne ajuta sa eliminam rapid praful si mizeria acumulate pe timp de zi. Cu un format mai lejer si mai putin voluminos, aspiratorul vertical se poate depozita fara probleme in orice colt al casei, fara sa deranjeze.

Putere de aspirare

Atunci cand vine vorba de alegerea unui aspirator vertical, trebuie sa tinem cont si de puterea de aspirare si acest tip de aspirator are avantajul de a fi dotat cu o mare putere de aspirare.

Fie optezi pentru un aspirator vertical bosch sau un aspirator vertical rowenta, puterea de aspirare este esentiala. De obicei, o fisa descriptiva a produsului, exista doua indicii. Primul este exprimat in Watt si al doilea in Volt.

De retinut este cel in Volt si sa optezi pentru un model de aspirator vertical fara fir de 24 V. Sub nivelul de 24 V, bateria nu va furniza o putere suficienta pentru o aspirare eficienta a prafului.

Alegerea bateriei

Atunci cand intentionezi sa achizitionezi un aspirator vertical altex, trebuie sa tii cont de faptul ca exista doua tehnologii pe piata electrocasnicelor fara fir.

Bateria NiMn si cea Li-ion. Ultima este si cea mai scumpa dar si cea mai lejera. Ambele tipuri de baterii sunt de calitate, alegerea se va face in functie de gama sau de alte criterii personale.

Citeste continuarea aici: De ce sa alegi un aspirator vertical – cateva motive