A avea o camera mare este un lux. Intotdeauna vorbim despre cum sa decoram o camera mica si despre cum sa invatam sa optimizam spatiul.

Dar atunci cand ne confruntam cu amenajarea unui dormitor mare, desi acesta ne ofera mult mai multe posibilitati, trebuie sa stim sa folosim bine spatiul pentru a nu ramane cu o camera mare, goala si fara personalitate. Problema cu aceste dormitoare este ca, fiind atat de mari, poate fi dificil sa le decorezi astfel incat rezultatul final sa fie primitor si confortabil.

Din acest motiv, in aceasta postare, vom invata cum sa decoram o camera mare pentru a crea dormitorul visurilor noastre.

Asaza patul in mijlocul camerei

In primul rand, este important de retinut ca una dintre principalele probleme ale camerelor mari este ca acestea tind sa para foarte goale si triste.

Unul dintre cele mai importante elemente ale camerei este patul, cu cat mai mare, cu atat mai bine. Verifica dimensiunea patului atunci cand mergi sa-l achizitionezi, astfel incat sa se potriveasca cat mai bine in camera, sa fie elementul central si sa existe spatiu pentru doua noptiere.

In plus, patul nu este important doar ca element decorativ si pentru a umple spatiul gol, ci si pentru confort, iar un pat mare cu o saltea buna este perfect pentru un somn bun.

Crezi sau nu, patul se poate aseza si in mijlocul camerei! Aceasta optiune poate fi luata in considerare doar in momentul in care ai un dormitor spatios, in timp ce restul obiectelor pot fi asezate in functie de amplasarea patului.

Alege o tablie de pat de dimensiuni generoase

Un dormitor de dimensiuni mari poate fi pus in evidenta de o tablie de pat masiva, care are un rol bine definit. O tablie de pat nu doar ca protejeaza pernele de uzura si iti ofera un plus de confort atunci cand citesti sau cand te uiti la televizor, ci are si un rol estetic bine definit.

Alege o tablie din lemn, daca iti doresti accente rustice sau scandinave in dormitor, una din fier forjat pentru o ambianta shabby chic, sau una matlasata, perfecta in ambiantele clasice.

Cumpara taburete, scaune sau fotolii din puf

Sa stii ca poti adauga taburete, fotolii din puf sau perne de podea si in dormitor, nu numai in living. De fapt, un dormitor mare si steril poate fi facut confortabil foarte repede daca asezi astfel de mici obiecte de mobilier in dreptul ferestrei sau daca amplasezi o bancheta la capatul patului.

Alege covoare mari si groase

Citeste continuarea aici: Cum sa-ti transformi un dormitor spatios intr-un loc confortabil si primitor