Avand in vedere ca ne petrecem aproximativ o treime din viata dormind, o saltea de buna calitate si in stare buna este esentiala pentru un somn bun, dar si pentru sanatatea noastra.

O intrebare pe care ne-o punem adesea este daca salteaua noastra, pe care dormim in fiecare noapte de multi ani, isi indeplineste functia.

Si ne punem aceasta intrebare atunci cand simtim sau, mai degraba, cand experimentam ca ceva nu este in regula cu somnul nostru.

Problema este ca nu stim cu adevarat daca salteaua noastra este in regula sau daca trebuie sa o schimbam, ceea ce inseamna ca, in multe cazuri, dormim pe o saltea care nu numai ca nu ne ajuta sa ne bucuram de o odihna de buna calitate, dar care ne poate pune in pericol sanatatea.

Probabil ca te-ai saturat sa auzi ca, daca o persoana doarme bine, se trezeste plina de energie, iar tu, oricat te-ai stradui, nu te trezesti asa dimineata. De aceea, iti vom da cateva sfaturi despre cum sa stii cand sa iti schimbi salteaua.

Tipuri de saltele

Alegerea saltelei preferate depinde de criteriile pe care le doresti pentru tine: sa amortizeze bine miscarile in timpul somnului, sa asigure o pozitie corecta a corpului, sa nu se supraincalzeasca, sa fie antialergica.

Pentru o alegere corecta, tine cont de caracteristicile saltelei sau de problemele de sanatate pe care doresti sa le corectezi in timp ce dormi.

Iata cateva tipuri de saltele, in functie de modul si materialele din care sunt alcatuite:

Saltele cu arcuri
Folosite frecvent pentru ca au un raport bun calitate-pret si un pret redus, comparativ cu alte modele. Aceste tipuri de saltele sunt foarte durabile si asigura o buna circulatie a aerului.

Arcurile pot fi individuale sau incastrate in buzunare si au avantajul ca nu transfera miscarea catre partener in timpul somnului.

Saltelele cu spuma
Sunt mai costisitoare, insa, din ce in ce mai populare. Sunt realizate din diverse tipuri de materiale, ceea ce e un avantaj, fiindca pot exista permanent inovatii tehnologice.

•Cele cu spuma poliuretanica ofera sustinere uniforma pe durata somnului si se adapteaza formei corpului, fiind o alegere potrivita pe termen lung.

Citeste continuarea aici: Care este durata de viata a unei saltele?