Cand poti afla sexul copilului?

Majoritatea mamelor ard de nerabdare sa afle sexul copilului. Pentru cele care fac cumparaturi inainte de nastere aflarea vestii are si o valoare practica deoarece vor sa stie ce hainute sa cumpere sau in ce culori sa zugraveasca camera copilului.


Sexul copilului este determinat inca din momentul conceptiei, dar va trebui sa astepti putin inainte de a vedea daca este un baiat sau o fata. Organele genitale ale bebelusului vor incepe sa se formeze destul de devreme, cam pe la sase saptamani de sarcina, dar nu vor arata mult diferit catre sfarsitul primului trimestru.

Nu te astepta insa sa vezi ceva la ecografia din primul trimestru. Penisul baietelului sau clitorisul si labile fetitelor sunt prea mici pentru a fi prinse pe o ecografie.

Cum afli sexul copilului

Exista mai multe posibilitati prin care poti afla sexul copilului inainte de nastere. Majoritatea viitorilor parinti afla la ecografia din de la 18-21 saptamani, desi este posibil ca unii oameni sa afle mai devreme.

Amniocenteza este un test invaziv folosit pentru a vedea daca exista posibile anomalii genetice. Acest test este facut doar femeilor ale caror copii sunt considerati a avea un risc mare de probleme genetice si analiza nu este lipsita de riscuri.

Citeste continuarea articolului aici: Cand poti afla sexul copilului?