Iluminatul corect al unui spatiu este foarte important in crearea unui ambient placut, a unei vizibilitati corecte, dar ne ajuta si in decor, oferind un stil potrivit, original si modern.

Pentru a opta pentru corpul de iluminat ideal incaperii tale, trebuie sa iei in calcul ca acesta trebuie sa fie practic, functional si sa se integreze perfect in stilul decorativ preferat de tine.

Chiar daca nu sunt atat de proeminente, plafonierele au un design esential, fiind la mare cautare datorita adaptabilitatii lor in orice spatiu, indiferent ca ne referim la bucatarie, baie, hol sau living. Plafonierele se monteaza foarte usor, se gasesc in diferite forme, marimi si culori. Un alt avantaj ar fi acela ca nu sunt costisitoare in comparatie cu alte corpuri de iluminat.

Pentru o mai buna alegere a unui produs potrivit iti prezentam o parte din caracteristicile care ar trebui sa le aiba plafoniera din locuinta ta.

Criterii de care sa tii cont atunci cand alegi o plafoniera

Poti gasi plafoniere absolut spectaculoase, care vor transforma orice spatiu intr-unul unic si fermecator, dar trebuie sa iei in considerare anumite criterii pentru a echilibra aspectul general al locuintei.

Este util sa cunosti anumite detalii specifice despre aceste corpuri de iluminat ca sa te asiguri ca faci cea mai buna alegere. Plafonierele sunt elemente clasice si elegante, iar daca nu le acorzi atentia cuvenita, fie se pot pierde in peisaj, fie pot iesi prea mult in evidenta.

Aceasta categorie de corpuri de iluminat se imparte in doua tipuri, respectiv plafoniere cu suport si plafoniere fara suport. In cazul primei variante, corpul de iluminat este prevazut cu un brat ce coboara pana la nivelul la care este amplasat becul, la o distanta de 8 pana la 20 de cm fata de tavan. Se integreaza foarte usor intr-un decor clasic, minimalist, industrial sau vintage si este perfecta pentru locurile in care nu poate fi montat un candelabru din cauza inaltimii camerei, dar se doreste acelasi efect.

Citeste continuarea aici: Alegerea plafonierei potrivite si amplasarea ei