Nu mai mergem acolo odata? De-a lungul deceniilor, omenirea a reusit sa trimita zeci de probe si sateliti pe Marte. Aceste navete spatiale curajoase au transmis inapoi imagini captivante, au inspirat productia filmelor precum The Martian si i-au dat ideea lui Elon Musk sa colonizeze planeta rosie.

Dar cat de multe cunoasteti despre vecinul de vis-a-vis al Pamantului?

Desi oamenii nu au reusit inca sa ajunga acolo si inca exista numeroase mistere de rezolvat, oamenii de stiinta au putut aduna destule informatii despre Marte.

De la aspectul suprafetei, impreuna cu cele mai impresionante privelisti si pana la prezenta unui ocean stravechi (cu tsunami!), cititi in continuare pentru a afla cele 12 fapte incredibile pe care probabil nu le stiati despre Marte.

1. Suprafata
Marte are aproape la fel de multa suprafata precum pamantul Terrei – neluand in considerare procentul de 71 din suprafata Terrei unde este acoperita cu apa.

2. Temperatura
Temperatura medie la suprafata planetei Marte este de -63˚C, cu 77˚C mai rece decat cea de pe Pamant.

3. Atmosfera
Atmosfera martiana este de 61 de ori mai subtire decat cea a Pamantului si este formata aproape in intregime din dioxid de carbon, care de altfel formeaza doar 0.04% din atmosfera Pamantului.

4. Canioane

Citeste continuarea articolului aici: 12 lucruri uimitoare despre Marte ce va vor face sa iubiti Planeta Rosie si mai mult